Слави Трифонов: Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист

Политика
14.08.2020 | 14:59 ч.
"Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те."
 
Така Слави Трифонов, който е ипретендент за участие в парламента с партийна листа от политическия му проект "Има такъв народ" коментира опита за рестарт на премиера Бойко Борисов. Припомняме, че именно от хората на Слави и техния референдум  излезе предложението за намаляване на броя на депутатите на 120 в Народното събрание.
 
"А истината е следната:
- за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.
Така че изводът е прост и ясен:
- оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!", настоява в поста си гологлавия шоумен.
 
 

Още по темата

Коментирай