Симпатизанти на ДПС се събраха в парк "Росенец" (ВИДЕО)

Общество
11.07.2020 | 11:54 ч.

Симпатизанти на Движението за права и свободи се събраха в парк "Росенец", където днес се провежда масово ходене на охраняем плаж, организирано в социалните мрежи.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ също е на мястото, но все още не е коментирал случващото се.

По неофициална информация в парка са пристигнали над 5000 души. Хората изчакват пред оградата на резиденция, която според медийни публикации, е на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Това са хора, които са работили с г-н Доган и той е инвестирал изключително много в тяхното политическо развитие. Това са хора с изключителен демократичен рефлекс. Имат усещане за справедливост и дълг.

Те са тук по своя воля и искат да покажат уважение. Миналата седмица видяхме един акт на провокация. Хора, които претендират, че са пазители на законността, се възползваха от законите и тръгнаха да узурпират правовия ред в страната. Това е граница, която ние не можем да допуснем да бъде премината. Това е нашият морален стандарт”, коментира депутатът от ДПС Илхан Кючюк пред камерата на NOVA.

 

 

 

 

Още по темата

Коментирай

Нанко
11.07.2020 | 12:50 ч.
Някой е надъхал циганите погрешно. Никой не е закачал падишаха, им който си мисли, че около сарая му всичко е негово! Май си търсят белята рзанате алабаши!