Швеция спечели "Евровизия" с песента "Герои" /ВИДЕО/

Лайфстайл
24.05.2015 | 12:51 ч.

Шведският певец Манс Зелмерльов победи в 60-ия конкурс на "Евровизия" с песента си "Герои", предаде БГНЕС. Руската изпълнителка Полина Гагарина с песента "Милион гласове" остана на второ място. На трето място е триото "Ил воло" от Италия. Младите тенори се представиха с песента "Голяма любов".

Зелмерльов събра 365 точки, Гагарина е с 305, а италианското поп опера трио получи 292 точки от гласовете на телевизионните зрители в конкурса, в който участват представители на 27 страни. Шведът изпълни песента си на фона на черен екран с анимирани гноми. Песента, с която той участва в конкурса, е вдъхновена от момче, помогнало му когато бил дете и срещал трудности да си намира приятели, съобщава ДПА.Зелмерльов има множество роли в киното, участвал е в телевизионни шоупрограми, има записан и един албум.

Това е шестата победа на Швеция в конкурса и тя идва 4 години след последния им триумф.

Други по-силни участници бяха белгиецът Луис Ноте и австралиецът Гай Себаситан, чиято страна за пръв път стига до финала на "Евровизията".

Общо 27 изпълнители достигнаха финала на "Евровизията". Шоуто се проведе на най-големия във Виена покрит стадион "Винер Штадтхалле".

Победата на шведския изпълнител означава, че догодина конкурсът ще се състои в Швеция.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати