"Шоуто на Слави" стартира подписка за нов референдум

Общество
10.11.2015 | 10:20 ч.

Представители на Инициативния комитет на "Шоуто на Слави“ за референдум за промяна на политическата система, внесоха в Народното събрание Уведомление за започване на подписка за свикване на национален референдум. Събирането на подписи стартира от днес и ще продължи 3 месеца. В Плевен подписите ще се събират на две места - на ул. „Дойран“ 142 - приемна на Гражданско движение „ДНЕС“ (постоянен пункт) и пред Драматичен театър „Иван Радоев“.

 

Въпросите, които се предлагат за референдума, са следните:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?