Шестима са оздравели от COVID-19 и са изписани в област Плевен, има заразена медицинска сестра от Кнежа

COVID-19
22.05.2020 | 08:18 ч.

Има шестима души от Плевенска област, които са оздравели от COVID-19, и вече са изписани. За съжаление, двама са констатирани като вирусоносители на коронавирус през последното денонощие от областта, сред които една медицинска сестра от Кнежа.  

Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев от НОЩ на сутрешния брифинг. Той обърна внимание на това как се спазват правилата  при медицинския персонал за боравене със защитните средства, а именно, че опасността от заразяване е голяма при събличане на предпазното облекло и това трябва да става по определен ред.

По повод новия клъстер заразени в автозавода в Пазарджик и мерките, които са взети от ръководството му, проф. Кантарджиев изтъкна и доброто справяне с огнището от коронавирус във фирма „Мизия”- фабриката беше спряна за известно време, а след карантината се спазваха стриктни ограничения.

За денонощието излекуваните в страната са повече от новооткритите заразени – 42 срещу 41 случая. Изследвани са 1450 проби. Общият брой на инфектираните у нас вече е 2 372. Активните случаи са 1478.

 

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати