Шест общини в област Плевен разкриват подвижни избирателни секции за вота

Общество
08.10.2015 | 15:18 ч.

За шест общини в област Плевен вече има решения на общинските избирателни комисии по места за разкриване на подвижни избирателни секции за изборите за общински съветници и кметове и национален референдум на 25 октомври. Това показва справка на „Посоки“ с решенията на отделните ОИК в 11-те общини на област Плевен.

 

На територията на община Плевен ще има една избирателна секция с подвижна избирателна кутия, гласи решение на ОИК - Плевен, прието на 5 октомври. С решението се формира единният номер и определя численият състав на подвижната избирателна секция. Решението е взето на базата на писмо от Община Плевен относно подадени заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, става ясно още от информацията в ОИК - Плевен. Подвижната избирателна секция ще бъде с номер 1524000\128, а секционната избирателна комисия ще е 7-членна.

 

Една подвижна избирателна секция ще има и на територията на община Червен бряг. Причината е, че там са постъпили 23 заявления от избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия. Броят на подадените заявления са съответно 17 от жители на село Радомирци и 6 от село Реселец.

 

Цели 3 подвижни избирателни секции ще има в община Кнежа. Те ще бъдат на територията на град Кнежа и селата Бреница и Лазарово, става ясно от решение на ОИК - Кнежа. Всяка една от подвижните комисии ще бъде в състав от по 7 души.

 

Секция за гласуване с подвижна избирателна кутия ще има и в община Пордим, става ясно от решение на Общинската избирателна комисия там. Секцията е разкрита след писмо от местната управа, към което са били приложени и 11 копия от заявления на избиратели от тази категория. Съставът на подвижната секционна комисия в Пордим ще е от 5 души.

 

Една подвижна избирателна секция ще бъде разкрита и в община Гулянци. Общо постъпилите заявления в Община Гулянци от избиратели с трайни увреждания, желаещи да гласуват с подвижна избирателна кутия, са 23 броя, от които 18 са за гласуване в изборите за общински съветници и кметове и 5 за гласуване в националния референдум.

 

Подвижна секционна избирателна комисия ще бъде разкрита и в община Белене. Комисията там ще бъде в 5-членен състав.

 

На този етап няма решения за подвижни избирателни секции за 5 общини в областта – това са Искър, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Никопол и Левски.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати