Шеф убива свой работник, прави се, че намерил трупа, звъни на 112

България
31.08.2018 | 13:51 ч.

Велинградските криминалисти са разкрили извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от МВР. В сряда сутринта бил получен сигнал в РУ-Велинград от 36-годишен жител на софийското село Панчарево, че е открил починал в микробус „Фиат” свой 47-годишен работник  от София. Колата се намирала в местността Таш Капия в землището на Сърница.

 

Екип на „Спешна помощ” и полицейското управление във Велинград пристигнали на мястото, а при първоначалния оглед не били констатирани видими следи от насилие. Трупът бил транспортиран за аутопсия в отделението по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик. Патоанатомите обаче установили наличие на черепно-мозъчна травма, по всяка вероятност причинена от удар с твърд предмет. Уведомена  била Окръжната прокуратура в Пазарджик, като всички следващи действия били съгласувани с наблюдаващ прокурор.

 

В хода на разследването полицаите установили, че извършител на тежкото престъпление е подалият сигнала, а убитият е извършвал строително-ремонтни дейности в имота на задържания. Изясняват се какви за причините довели до ескалацията на напрежението между двамата и до фаталния удар. 36-годишният мъж е задържан в ареста за срок от 24 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор срокът на задържането му е удължен със 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.  Работата по случая продължава, казаха от МВР. Снимката е илюстративна от архива на МВР.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати