Шеф Иван Александров ще води еднодневно обучение в Плевен

Общество
25.07.2019 | 15:17 ч.

На 27 юли от 9.30 часа в конферентната зала на хотел „Ростов” в Плевен шеф Иван Александров ще проведе еднодневно обучение на тема „Изработка на захарни цветя и декорация от вафлена хартия”, съобщиха организаторите.

Шеф Иван Александров се прочу като човека, направил тортата за сватбата на Мегън Маркъл и принц Хари. Той е изключително талантлив майстор сладкар, който от няколко години работи в Лондон и прави истински шедьоври на сладкарското изкуство. Иван става главен сладкар в петзвездния Haymarket Hotel, който е в топ 5 на най-добрите лондонски хотели. Мотото му е: „Единственото ми ограничение е... небето, останалото е въображение, импровизация и усилена работа”.

Днес той развива собствен бранд, където твори уникални бутикови торти и сладкиши по поръчка. Преди няколко месеца Иван Александров получава лична покана от Дебора Бонети – директор на международната пресасоциация, която познава творенията му отдавна, да направи втората по важност торта за сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл – тортата за журналистите от цял свят, акредитирани да отразят бляскавото кралско събитие.

В обучението „Изработка на захарни цветя и декорация от вафлена хартия” шеф Иван Александров ще запознае аудиторията с тънкостите при изработването на декорации от вафлена хартия и работа с фондан.

Практическото обучение включва: професионално подготвяне на тортата преди покриване с фондан за постигане на зашеметяващи резултати всеки път, работа с фондан, покриване на борд, правилно разграфяване на торта за прилагане на симетрична декорация, оцветяване на фондан, изработка на различни видове декорации и прилагането им, технологии и практики за работа с вафлена хартия (теория), изработка на цветя от вафлена хартия – мак, анемоне и отворена градинска роза, съчетание на всички елементи и завършване на проекта. Курсът е насочен към любители, ентусиасти и професионалисти в сферата на сладкарството.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати