Шахмат: България завоюва златото в Европейското отборно първенство за девойки до 18 години

Спорт
18.07.2019 | 15:13 ч.

България завоюва златото в Европейското отборно шахматно първенство за девойки до 18 години. Най-високото отличие достигнаха състезателките от "ЕШС - Плевен": гросмайстор Нургюл Салимова, ФИДЕ майстор Габриела Антова и кандидат-майстор Надя Тончева. Те постигнаха 6 победи и едно реми. Не допуснаха нито една отборна загуба.

При девойките до 12 години отборът на "ЕШС - Плевен" - кандидат-майстор Диляна Иванова и Петя Караиванова, спечели третото място.

Европейското отборно шахматно първенство за младежи и девойки се проведе от 11 до 17 юли в град Пардубице (Чехия).

"Българска федерация по шахмат 1928" не е член на Европейския шахматен съюз (ЕШС), затова страната ни участва с три отбора от името на български градове. "ЕШС - София", в състав фм Виктория Радева и км Белослава Кръстева, зае почетното четвърто място при девойките до 18 години.

 

 

 

 

 

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати