Седмокласничка прави секс с трима във външна тоалетна, лъже, че са я насилили

България
27.11.2018 | 12:18 ч.

 

Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетните А.И., Т.Т. и П.П. за секс с момиче, ненавършило 14 години. Тримата обвиняеми били ученици в 10-и клас в Криводол и били приятели. Около обяд на 20 март единият от тях – А.И., имал уговорка с Н.Б., ученичка в 7-и клас, да се срещнат в двора на необитаемо училище в с. Галатин с цел интимна близост, коментираха от Прокуратурата. По време на сексуален контакт между двамата във външната тоалетна дошли Т.Т. и П.П. След изразено от Н.Б. съгласие да прави секс и с другите две момчета, те го направили.

 

В същия ден момичето споделило преживяното с приятелката си. По-късно Н.Б. разказала за случилото си и на братовчедката си, обаче обременена от чувството за страх, прикрила истината пред нея, като обяснила, че била насилствено принудена да се съвкупява с тримата момчета. Това мотивирало нейната близка да се обърне за съдействие към органите на полицията. При разследването  Т.Б. признала, че е излъгала за наличието на насилие. Тя уточнила, че сама е поискала сексуалните контакти с обвиняемите, които били осъществени без каквато и да е физическа или психическа принуда спрямо нея, казаха още от Прокуратурата.

 

 

Предстои делото срещу тримата обвиняеми ученици да продължи в съда. Макар и непълнолетни, но като са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, се съвкупили с лице, ненавършило 14-годишна възраст. Предвид малолетната възраст на пострадалата съвкуплението с нея е престъпление, независимо от нейното съгласие за сексуалния контакт, обясниха от Обвинението.