Съдят жена, изтеглила 626 лева от намерена чужда дебитна карта

Крими
29.05.2020 | 14:11 ч.

В Плевенския окръжен съд започна дело срещу жена, която намерила чуждо мъжко кожено портмоне и използвала дебитната карта в него без съгласието на собственика. Първото заседание е проведено на 28 май, съобщи пресцентърът на съда.

Наказателното дело е образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен против А. Ф. М. от с. К. Тя трябва да отговаря за това, че на 07.07.2019 г. в с. К., обл. Плевен, намерила чуждо кожено портмоне с парична сума, дебитна карта, лична карта и шофьорска книжка на П. Д. П., както и талон за лек автомобил - вещи на обща стойност 74 лева, и в продължение на една седмица не съобщила за тях на собственика и на властта.

На 08.07.2019 г. в гр. Гулянци и в Плевен използвала дебитна карта с титуляр  П. Д. П. от Плевен, като без негово съгласие  извършила три транзакции – общо за парична сума в размер на 626 лева. Съдебното заседание на 28 май е било разпоредително. В него са се уточнили въпроси, важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие. Съдебното следствие ще протече по общия ред с разпит на свидетелите и вещите лица от списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 29.06.2020 година.

 

Още по темата

Коментирай