С водосвет в град Левски почетоха празника Богоявление

Общество
06.01.2015 | 17:09 ч.

Духовната храна е същността на големия християнски празник Богоявление, това каза протоерей Християн по време на днешния Богоявленски водосвет, който отслужи пред Община Левски. Той припомни библейските събития и подчерта, че спазвайки народната традиция не трябва да забравяме смисъла и посланието, което има за живота ни.

Протоерей Християн и всички присъстващи на ритуала в Левски се помолиха за здраве и благоденствие на жителите на общината и страната ни, информирах от пресслужбата на местната управа. На кмета на Общината Любка Александрова свещеникът пожела да е здрава, да работи за съхраняване на християнските ценности и благополучието на град Левски с Божията благословия.

Поздрав бе отправен и към именниците, като с китка босилек всички бяха наръсени за здраве. Мнозина си наляха после и от осветената вода, за да занесат в домовете си. С църковни песнопения на многая лета в Левски завърши празника на светото кръщение Богоявление,наричан още Просвещение.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Карам си към село и гледам един седи до пътя с някаква раница. Дига ми палец… аз се усмихнах… ей няма нищо по-яко от това, непознат да ти лайкне колата!

АРХИВ | изберете две дати