С концерт “Заедно ще сбъднем мечтите си” Плевен ще отбележи Световния ден на социалната работа

Общество
17.03.2019 | 16:10 ч.

Превърналият се с годините в традиция концерт “Заедно ще сбъднем мечтите си”, посветен на Световния ден на социалната работа, ще бъде на 19 март от 17,00 ч. в плевенската зала „Катя Попова“. Той се провежда под патронажа на кмета на община Плевен Георг Спартански, съобщиха организаторите – Медицински университет, Медицински колеж и Катедра „Социални и фармацевтични дейности“.

Концертът е част от мероприятията, посветени на Седмицата на действието (18-22 март 2019 г.), под световното мото „Насърчаване на значението на взаимоотношенията с хората“. Това мото намира израз в съвместните усилия на студентите от специалност “Социални дейности” на Медицинския колеж към Медицински университет – Плевен, Община Плевен и представителите на социалните услуги. Чрез концерта „Заедно да сбъднем мечтите си“ се популяризира подкрепата за най-уязвимите групи от обществото. Потребителите на социалните услуги вече знаят, че на този празничен ден на сцената в зала „Катя Попова“ те могат да сбъднат мечтата си и с изпълненията си да поздравят социалните работници за ежедневната им професионална всеотдайност.

Със сценични изяви в концерта се включват потребители на социални услуги от всички възрастови групи от град Плевен и област Плевен: Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост – Плевен; шест центъра за настаняване от семеен тип – Плевен; Център за социална рехабилитация и интеграция – Плевен; Център за настаняване от семеен тип „Приятели“ – Плевен; Комплекс за социални услуги ЦНСТ 2 – гр. Пордим, общ. Пордим; Комплекс за социални услуги, Защитено жилище – с. Згалево, общ. Пордим; Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен, специалност “Социална работа с деца и семейства в риск“; Танцова група „Въртянка“ – Плевен; Доротея Иванова Танева, на 9 години.

В края на концерта великолепните изпълнения на Танцов състав „Алеко пее и танцува“ при Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен, са поздрав за служителите от социалните услуги, които неуморно се трудят, за да помогнат на всички, които имат мечти, да се сбъднат.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати