Ryanair връща до 40% от планирания график от 1 юли, пътниците ще декларират къде ще отседнат и колко ще стоят

Бизнес
12.05.2020 | 12:59 ч.

Ryanair заяви, че ще се върне до 40% от планирания график от 1 юли, предаде Reuters. Ирландската авиокомпания, най-големият европейски нискотарифен превозвач, ще започне да изпълнява 1000 полета на ден. Досега се извършваха 30 полета.

Компанията ще изисква пътниците да носят маски и да искат разрешение от екипажа да използват тоалетната.

Изпълнителният директор Майкъл О'Лири каза, че Ryanair вероятно ще премине на 40% от нормалните полети през юли до 50% през август, но поне половината от местата могат да останат празни заради слабото търсене.

Като част от мерките, Ryanair ще изисква от всички пътници да попълнят формуляр, в който да се уточни продължителността на планираното им посещение и къде ще отседнат. Тази информация ще бъде предоставена на правителствата на ЕС за мониторинг на карантинните мерки.

Един от трите най-големи пазара на Ryanair - Великобритания планира да поставя в карантина продължение на 14 дни пристигналите в страната.

Ryanair заяви, че ще дезинфекцира всички самолети веднъж дневно и ще и ще помоли клиентите да проверяват температурата си преди пътуване.

"На борда ще бъдат забранени и опашките за тоалетна, въпреки че достъпът до тоалетната ще бъде предоставен на отделни пътници при поискване", се казва в изявлението.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати