Русе: Ало-измамник арестуван, докато чака 2 мулета да донесат плячката

Крими
21.03.2019 | 16:00 ч.

 

Двама души от Монтанско, куриери на ало-измамници от Ветово, са задържани край Бяла с плячката им. Те пътували с "Мазда" към Русе, за да оставят пари и златни накити на "шефа" си. По-късно в Русе е спипан и той. Това стана ясно днес от МВР. Полицейската акция по залавянето на триото провели на 19 март криминалисти от Стара Загора и Русе под координацията на Главната дирекция на полицията и под ръководството на прокуратурата.

 

"Мулетата" са хванати в Бяла към 20 часа. При претърсването на колата им униформените открили мобилни телефони, сумата от 9970 лв. и златни накити, които по първоначални данни са получени при извършени телефонни измами на териториите на Врачанска и Монтанска област. Малко по-късно в Русе е задържан и мъж от Ветово, който е трябвало да получи пренасяните пари и златни накити.

 

При разследването е установено, че тримата мъже са съпричастни и към четири телефонни измами, извършени на територията на Стара Загора за времето от 17 декември до 28 февруари при които са отнети общо 24 970 лв. и за които са образувани и се водят досъдебни производства. На задържаните са повдигнати обвинения и с постановление на РП - Стара Загора е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати