Румен Петков: Три пъти се отлага машинното гласуване, резултатът е 300 000 невалидни бюлетини

Политика
21.01.2020 | 14:59 ч.

„Три пъти Народното събрание отлага въвеждането, при положение че ние говорим че има законови изисквания да се гарантира машинно гласуване. Правителството на Борисов не допуска въвеждането на машинно гласуване и резултатът е 300 000 невалидни бюлетини“, заяви лидерът на АБВ Румен Петков.

„Настояваме да знаем какви действия е предприела администрация на Министерски съвет по обезпечаване на машинното гласуване. Ако процедурата по обезпечаване на машините не се случи, до март ще имаме обяснения не ни стига времето и няма да имаме машинно гласуване. Администрацията на Министерски съвет е отговорна за логистиката и провеждането на изборите“, посочи лидерът на АБВ.

„Ще потърсим среща с партиите, които са представени в ЦИК. 10 000 машини годни за гласуване през следващите 10 години, това са критериите. Искаме от Дончев да ни отговорят какви са предвидените средства и да се вземат мерки за машинно гласуване за следващите 10 години. Машини които да гарантират хигиената на изборния ред“, заяви още посочи Румен Петков.