Румен Петков: До края на годината ще има извънредни парламентарни избори

Политика
31.05.2020 | 12:54 ч.

"Моето лично мнение е, че до края на годината ще има извънредни парламентарни избори", коментира във Варна лидерът на ПП АБВ Румен Петков, предада "Фокус".

 Петков  заяви, че темата не е била обсъждана в партията, но събитията в страната предвещават това да се случи. 

„Веднага ще кажа и защо. Слугинажът в Националния оперативен щаб, както и още ред неща -  насадиха психоза в хората. Трябва да си много голям изрод, за да излезеш на Цветница и да започнеш да говориш за трапове с разлагащи се трупове, за чували с трупове и за хладилни камери, от които стърчат ръчички на умрели деца. Съжалявам, че го казвам, но аз цитирам изрод, който е директор на болница, защото това нормален човек не може да го направи. Не може да си ръководител на болница и като те питат какво очакваш, отговорът  е - да мрат, особено когато всичките ти очаквания до този момент са пълна катастрофа. 
 
Освен това фактът, че в Националния оперативен щаб няма инфекционист е повече от показателен.  И насаждането на този страх наведе нашия човек до усещането, че ние трябва да сме му благодари, затова че ни е спасил“, посочи Румен Петков. 
 
Според него, през месец октомври в резултат на тоталния провал на мерките за подкрепа на икономиката е напълно възможно да започне сериозно социално напрежение. Лидерът на АБВ коментира, че Министерството на вътрешните работи трябва да взима мерки отсега, ако искат от ведомството превенцията да има резултат. 
 
Румен Петков  прогнозира и това, че тепърва ще започнат кражбите от мази и кухни, които ще са породени от глад и мизерия. 
 
„И когато сега, нашият човек подаде оставка и октомври настъпи цялото това напрежение, той ще се изтъпани и ще каже – абе, Радев, каква държавата ти дадох, ти с твоето служебно правителство, какво направи? Това ще е първият му мотив. Вторият му мотив ще бъде, че няма срещу себе си консолидиран субект. А третият му мотив е, че не знае Божков ТВ, докъде ще стигне, защото със Севда ТВ няма проблеми, ама Божков ТВ могат да му създадат сериозни такива“, каза още Румен Петков.
 
В момента ПП АБВ води разговори с левицата, като очакванията са да започне и публичен разговор на темата – конструиране на силен субект, защото един от  основните проблеми в лявото е, че не се излъчва алтернатива. 
 
„И ако няма стегнат субект, който да предложи политики и алтернатива на избирателите, това обслужва Борисов. Освен това, трябва да се обмисли участието на по-широк спектър играчи на едни предстоящи избори. Днес очевидно това е неподготвено, което е още един стимул за Борисов. Искам и да кажа нещо, което досега не съм казвал – аз не мисля да участвам, в каквато и да е листа, по какъвто и да е повод, защото считам, че не е редно.  АБВ има много сериозен потенциал и имаме какво да дадем. Така че, ако някой се плаши от връщането на Петков и Първанов в една парламентарна група, просто не е сериозно“, категоричен бе Румен Петков. 
 
Той посочи, че разговори са водени и с Мая Манолова, като подчерта, че това е нещо съвсем нормално, а целта е да се намери едно добро решение, а именно дали да има две леви писти или един консолидиран субект.  „Аз лично към дадения момент не мога да взема решение, кое от двете е по-добре и именно затова се водят разговори в тази посока“, каза в заключение лидерът на ПП АБВ Румен Петков. 

Още по темата

Коментирай

Стоян
04.06.2020 | 10:23 ч.
На любителя на чашката много неща му се привиждат. Вярно, че на комунистическите изроди им се искаше да се заринем с трупове, за да имат основание да свалят правителството, но то действа много адекватно и сценария не се състоя.
Руми
31.05.2020 | 15:02 ч.
Румен Петков, не съм ти голяма фенка, но тук си много прав !