Ръководството на Община Никопол организира дарителска кампания в подкрепа на борбата с коронавируса

COVID-19
02.04.2020 | 19:42 ч.

Ръководството на Община Никопол организира дарителска кампания в подкрепа на борбата с коронавируса. Кметът на община Никопол Ивелин Савов обяви във фейсбук страницата КМЕТ НА Община Никопол, че предоставя месечното си трудово възнаграждение в полза на дарителската кампания. Част от своето трудово възнаграждение ще предоставят и заместник-кметовете Анелия Димитрова и Ахмед Ахмедов. Решението е лично на всеки един и е израз на гражданска отговорност и съпричастност.
Кампанията има за цел набирането на средства и продукти в подкрепа на усилията на Общинския оперативен щаб и подпомагане работата на медиците, които на първа линия водят борба с коронавируса, както и подпомагане на хората в нужда.
Дарените средства ще се използват за осигуряване на лични предпазни средства, консумативи, медицинско оборудване за Многопрофилна болница за активно лечение – Никопол, Медицински център, Домашен социален патронаж – Никопол и с. Новачене, самотно живеещи, болни и трудно подвижни хора.
Всеки дарител може да посочи решението си, къде и за какво да бъдат насочени и използвани дарените от него средства или продукти.
От ръководството на Община Никопол декларират, че волята на дарителите ще бъде изпълнена. 

Ако има желаещи да се включат в кампанията, могат да го направят по следните начини:


За дарения на парични средства:
1. Да извършите превод по дарителската банкова сметка на Община Никопол:
IBAN: BG07STSA 9300 8470 0000 00
BIC: STSABGSF
Код на вид плащане : 44 51 00
„Банка ДСК“ ЕАД
или
2. Да изпратите пощенски запис чрез Български пощи или паричен превод по куриер / Еконт, Спиди, др. / с получател:
Община Никопол, гр.Никопол, П.К. 5940, ул.“Ал. Стамболийски“№5, Мирослава Славчева Маринова - деловодство
или
3. Да внесете сумата в брой на касите във всяко кметство или кметско наместничество в община Никопол, или в Общинска администрация - Никопол /Център за обслужване на гражданите/.
За дарения в продукти:
1. Следва да се свържете със служител на Община Никопол на тел.: 0878 78 20 79, като уточните вида и начина на предаване на дарението. 

С всеки дарител ще бъде сключен договор за дарение!


За контакти за сключване на договорите за дарение:
Николай Илиев – 0879 25 94 43
Елия Ангелова – 0878 78 20 59