Рекорди: Най-младата измамена даде най-много пари на ало-мошениците

Крими
08.11.2018 | 12:01 ч.

 

Навръх професионалния празник на полицията – 8 ноември, ало-измамниците стартираха ноемврийската серия от кражби с два рекорда. Докато специалните полицейски части демонстрираха пред силистренци как се залавят престъпници, сред които и „телефонни“, реалните им персонажи успяха да излъжат най-младата за годината жертва – жена на 25 години. Освен това престъпниците реализирали и най-големия си за годината удар – 17 000 лева.

 

Жената била излъгана с най-печелившата схема за измама – участие в полицейска акция. Тя се доверила на обаждане от мъж, представящ се за полицай, който поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Младата жена изпълнила указанията на мнимия служител на реда и оставила под пейка в централната част на града голямата сума. Традиционно при такива случаи по него е образувано досъдебно производство.

 

Въпреки активната разяснителна кампания, която ОДМВР-Силистра стартира през пролетта на тази година, през октомври са регистрирани 9 телефонни измами, а от началото на годината 35, съобщи главен инспектор Деян Монев по време на месечната пресконференция с медиите и отново призова хората да не дават пари, поискани по телефона. Само през изминалия месец измамниците измъкнаха от силистренци над 53 000 лв., а от началото на годината сумата отдавна надхвърли 120 000 лв. За цялата минала година регистрираните телефонни измами са били 47.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати