Регионална библиотека "Христо Смирненски" възобновява работата си с посетители при определени условия

Култура
15.05.2020 | 17:13 ч.

От 18 май Регионална библиотека "Христо Смирненски" – Плевен, възобновява работата си с посетители при определени условия. Те са съобразени със заповедта на здравния министър и всички противоепидемични мерки за сигурност и безопасност, съобщиха от културния институт.

Първоначално ще работят само заемните служби на библиотеката със следното работно време: от 8.30 до 10.30 - коридор за посетители над 60-год. възраст, а от 12.00 до 16.00 часа - за всички останали ползватели.

Книгите ще се връщат само в контейнера за връщане на книги, който се намира на входа на библиотеката.
В нея няма да се допускат посетители без маски и ръкавици.
Дезинфекцията на входа е задължителна за всички и е осигурена от библиотеката.
Вътре трябва да се съблюдава физическа дистанция от 1,5 метра.
Книгите ще се взимат чрез предварителна заявка по e-mail. Те могат да се избират от електронния каталог на библиотеката или чрез избор в залите.
Първоначално читалните и компютърните зали няма да се ползват.

По времето на извънредното положение екипът на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ не престана да бъде до своите читатели, макар и от разстояние, и публикуваше всеки ден на страницата си в социалната мрежа Фейсбук интересни материали от всички области на знанието от своите фондове. Сега, в новите условия, от културния институт призовават посетителите да спазват реда и правилата за ползване на библиотеката