Разкриха оранжерия за марихуана в имот в Еница, иззето е и самоделно оръжие

Крими
02.12.2019 | 13:06 ч.

На 30 ноември в село Еница е проведена специализирана операция по линия "Наркотици и незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси". При проверката униформените са се натъкнали на оранжерия за марихуана и самоделно оръжие. Подробности по случая съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен:

При проверка в имота на 34-годишен в населеното място са намерени саксии с 5 растения от рода на канабиса с височина от 5 см до 35 см., които при направения полеви наркотест са реагирали на марихуана. Над саксиите е имало изградена инсталация от лампи, вентилатори и овлажнител. Униформените са открили също стъклени буркани и два полиетиленови плика със суха зелена тревиста маса и съцветия, които при полеви наркотест са реагирали на марихуана. Проверяващите са се натъкнали и на полиетиленово пликче и пластмасов контейнер, съдържащи тъмнокафяво пастообразно вещество. По данни на собственика става дума за хашиш. Намерени и иззети са и шест ръчно свити цигари от зелена тревиста маса, които при направения полеви наркотест реагират на марихуана. На адреса са открити още три полиетиленови свивки и три пластмасови контейнера с бяло кристалообразно вещество, които по данни на собственика са метамфетамин.

В двора на дома, до жилищна постройка, в помещение, обособено като фитнесзала, е открито самоделно направено оръжие - метална цев със самоделно приспособен и преработен затвор и ударник за стрелба и спусък с боеприпас калибър 5,6 мм, както и дървен приклад за пушка, приспособен за поставянето на горепосочената метална цев. Вещите са предадени с протокол за доброволно предаване от собственика. Назначени са експертизи на наркотиците и оръжието. 34-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Случаят е предаден на РП - Кнежа. Образувани са досъдебни производства.

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати