Румен Радев отново призова за оставки: Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта

Общество
15.07.2020 | 18:15 ч.

"Никога народът ни не е бил по-единен и по-зрял. Внушенията, че протестиращите са платени, издават арогантност, лъжите и интригите на задкулисието."

Това заяви в извънредно обръщение президентът Румен Радев.

"Затова трябва да бъдем и сме длъжи да бъдем единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия, да не допуснем егоизмът и външни сили да внасят разединение в редиците. 

Сегашният олигархичен-властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия процес и модернизацията на страната ни минава през оставка на правителството и главния прокурор и честни избори", каза още президентът.
 
"Младото поколение на България ме изпълва с гордост и върна надеждата за бъдещето на Родината. Мобилизацията на българите е израз на националния консенсус, антимафия. На куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. На решимостта повече да не се търпи корупцията и нейния чадър в прокуратурата", коментира още Радев. 

"Отново призовавам протестиращите за ненасилие и избягване на провокации, в този исторически за страната ни момент, не трябва да се опорчават исканията на гражданите и да се разпилява енергията ни за промяна.

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта, от всеки един от нас това зависи да се случи", завърши държавният глава.

 

Още по темата

Коментирай