Пътешественикът и изследовател Михаил Заимов ще гостува в Плевен

Общество
01.12.2019 | 17:43 ч.

„Аз пропътувах почти целия свят, търсейки сюжети за макрофотография, а се оказа, че те са в изобилие точно тук, под носа ми – в Черно море." Думите са на Михаил Заимов, който е човек с много професии: подводен фотограф, водолаз, пътешественик, журналист и водещ на предаването „Култура.бг" на БНТ, както и активист за популяризирането на биоразнообразието в Черно море и неговото опазване. Освен всичко това той е внук на ген. Владимир Заимов и правнук на революционера и писател Стоян Заимов, който е сред строителите на съвременна България.
Михаил Заимов от години се бори за популяризирането на голямата си любов - Черно море и забравените му богатства и история.
На 3 и 4 декември той ще гостува в Плевен по покана на асоциация "Докосни дъгата", като визитата му включва посещения на ОУ "Д-р Петър Берон" и СУ "Иван Вазов". Заимов ще разкаже на децата от двете плевенски училища част от приключенията си, включващи невероятни срещи и преживявания под водата. Една от най-запомнящите се емоции при броденията му из световните морета и океани е сблъсъкът му с китова акула. Но той е виждал и много други неочаквани неща. Като потънали кораби от Първата или Втората световна война, все още с екипажите в тях. Учениците ще имат възможност да видят и удивителни кадри от негови изложби.
На 3 декември от 18,00 часа във Военен клуб - Плевен, ще се проведе открита среща-дискусия с Михаил Заимов. Един разговор за културата и историята. И разбира се, за богатството на живота в Черно море, за историята му през вековете и защо е важно да се грижим за него и да го ценим. Вход свободен!

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати