ПСИХОЛОГИЧЕСКА РУБРИКА “НА КРЪСТОПЪТ”: Предизвикателство към теб

Общество
10.02.2019 | 16:55 ч.

Здравей, приятелю,

Искам да те насърча да се осмелиш да направиш нещо достойно в живота си. Сигурен съм, че често си задаваш въпроса: Защо ми се случват всички тези неща сега? Огледай света около себе си. Виж какво става „тук и сега“. Стават постоянни промени. Изпитваш колебания и притеснения от сорта на: Как ще си платя сметките? Как ще се грижа за семейството си? Стабилна ли е работата ми? Какво се случва?

Това, което ще ти кажа, може да те шокира. Промените, които се случват с теб и около теб, те предизвикват да се вгледаш в дълбочина в себе си и около себе си. И да търсиш креативни решения. Изхвърли всичко старо и излишно от себе си и около себе си. И създай по-добър свят, по-добро място, по-добър живот.

На пръв поглед може да ти се стори, че това не се случва и че не изглежда да е възможно. Но всъщност това, което изглежда нерешимо като проблем, е едно предизвикателство, което иска от теб творчески решения. Ако изникне някакво съмнение в теб, то е резултат на настоящата нагласа на ума ти. Това, което се случва с теб, е позитивен стимул. Прави те по-отворен. Кара те да се събудиш. И всичко случващо се с теб е за добро.

Може да се чувстваш неудобно. Но неудобно не значи лошо. Неудобно ти е, защото правиш нещо, което не си правил досега. Усещаш се, като да си обул нови обувки. Ще получиш пришки. Но новите обувки са нещо хубаво за теб. Кожата ти ще оздравее и ще стане по-твърда.

Ще надраснеш неудобството, което изпитваш, и ще влезеш с новите обувки в един нов живот с оптимизъм, с изобилие. Това е обещанието на предизвикателството към теб.

Росен ХАДЖИЕВ - мотиватор за промяна,

GSM: 0988 99 25 02

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати