Първи случай на заразен с коронавирус в община Кнежа

COVID-19
13.05.2020 | 15:56 ч.

В община Кнежа е регистриран първи случай на инфектиран с коронавирус, съобщи днес кметът на Кнежа Илийчо Лачовски. Това е един от четирите нови случая на положителни проби, за които съобщиха на сутрешния брифинг от националния оперативен щаб.

Кметът Илийчо Лачовски апелира към гражданите на общината да спазват противоепидемичните мерки, които остават в сила след отпадането на извънредното положение: "COVID-19 съществува и нека не си затваряме очите пред него. За вируса няма пол, възраст или етнос – всеки може да се зарази или да бъде преносител! Затова сега повече от всякога трябва да покажем, че сме сплотено и разумно общество!"

Припомняме, че на 5 май от Община Кнежа посетиха местната болница, за да се уверят в готовността на лечебното заведение за извънредна ситуация. Изградено е специално отделение, което няма досег с другите части на болницата, съгласно изискванията и предписанията на министъра на здравеопазването и Националния оперативен щаб. Отделението разполага с две стаи с общо седем легла, две от които са предназначени за по-тежки случаи, и съответната апаратура.

Още по темата

Коментирай