Първи дарения за Община Никопол в помощ на борбата с коронавируса

COVID-19
04.04.2020 | 17:10 ч.

Организираната  от Община Никопол инициатива за даряването на средства и продукти, с които да се подпомогне работата на медиците и институциите в борбата с КОВИД - 19, вече дава положителни  резултати.  Постъпиха  първите  предоставени  парични средства и консумативи,  които ще се използват както за превантивна дейност, така и за подпомагането на хората в нужда, отчитат от Общината.

Дарителите към 03.04.2020 година:

Сали Бинбашиев, дарил  250 броя  маски  на стойност  500 лв., закупени от местен производител. По волята на дарителя,същите ще бъдат раздадени на нуждаещи се от лични предпазни средства възрастни  хора в общината.
Люба Петрова – дарила финансови средства в размер на 100 лв. По волята на дарителя същите ще бъдат насочени по преценка на Общинския оперативен щаб.

Община Никопол благодари на всички дарители за проявената съпричастност и напомня, че кампанията продължава. Тя се обръща с призива: "Да бъдем заедно и единни, без оглед на професия, пол, възраст, принадлежност и убеждения! Да покажем, че сме достойни за предците ни. Това е каузата и борбата на нашето поколение!  „Който спаси един човешки живот, спасява целия свят!“