Протест и след протеста Бойко Борисов обеща: Ще строим нова детска болница

Политика
27.05.2020 | 12:17 ч.
„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да съборим старата сграда, но мястото е много добро - в клъстер от други болници, в паркова среда“.
 
Това заяви министър-председателят Борисов по време на среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница.

По време на разговора премиерът Борисов подчерта, че постройката, проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, до която гарантиран достъп ще имат специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения. Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите да му предоставят предложенията си и архитектурните решения. „Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант“, коментира министър-председателят.

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера и правителството за взетото решение. 

В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев и министърите на финансите и на здравеопазването Владислав Горанов и Кирил Ананиев.