Продължават инсектицидните обработки срещу комари по поречието на река Дунав

Общество
16.07.2019 | 15:33 ч.

До два километра от ивицата на Дунав южно от брега на реката от сръбската граница до село Сомовит ще бъде обработена срещу комари чрез авиационно третиране на 17 юли 2019 г., сряда, информират от БАБХ в писмо до областния управител Мирослав Петров.

За следващия ден - 18 юли, четвъртък, е планирано да бъдат третирани площите от село Сомовит до сухоземната граница с Румъния, съобщиха от плевенската областна управа.

Следва да се има предвид, че обект на обработка ще бъдат неурбанизираните зони и дезинсекционните мероприятия ще продължат два дни в районите, разположени между село Сомовит и град Никопол. Карта за двата дни е достъпна на адрес: http://tinyurl.com/y4ucsyom.

Площите ще бъдат третирани с "Ефциметрин 10ЕК", чиято основна съставка е "Ципермитрин". В случай на промяна в метеорологичните условия графикът може да претърпи корекции.

Авиационните третирания ще се извършат при спазване на разпоредбите на Наредба №13 от 26 август 2016 г за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините на провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати