Продават вилата на Община Плевен в парк Кайлъка

Общество
20.02.2015 | 16:01 ч.

Предложение за продажба на вилата на Община Плевен в парк Кайлъка, е една от точките в предварителния дневен ред за заседанието на Общинския съвет на Плевен следващата седмицаСесията е насрочена за 26 февруари и за начало включва 31 предложения за дебат, три от които са питания до кмета на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков.

Вносител на предложението за продажба на вилата в Кайлъка е кметът проф.д-р Димитър Стойков. Имотът е със статут на частна общинска собственост и се намира на около 500 метра от дигата на язовира. Намеренията за продажба на имота са от доста време насам, но на този етап купувач няма.

Става дума за масивна триетажна сграда, построена е през 1967 г., застроената площ е 341 кв. м. на първия етаж са развити четири стаи за гости и антре, котелно и склад. На втория етаж има четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса. На третия етаж са две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, коридор, склад и стълбище. Общото състояние на сградата е добро, но е нужен ремонт и иновации. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Има пукнатини по мазилките на тавана и терасите в следствие на течове. Стаите и склада на първия етаж са за основен ремонт.

За имота е изготвена пазарна оценка от оценител, която възлиза на 401 000 лв. без ДДС. Предложението е вилата в парка да бъде продадена чрез публичен търг с тайно наддаване. Съветниците трябва да решат каква ще е първоначалната цена за имота и какъв ще е размерът на депозита за участие в търга.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати