Прием в Американския колеж в София след 7. клас: Информационна среща в Плевен

Общество
13.11.2019 | 18:29 ч.

Американският колеж в София кани всички кандидат-гимназисти от Плевен и региона, както и техните семейства на информационна среща за училището на 13 ноември от 18:00 в Начално училище „Христо Ботев", ул. „Парашкев Цветков" 35.

Събитието е отворено за всички желаещи, но изисква предварителна онлайн регистрация в сайта на училището:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevMk3TdqSnYahjniBH8L6NlT48CWLBfs7gYh6yQlJTlSGX5g/viewform?usp=sf_link

По време на срещата гостите ще се запознаят с историята, ценностите и ученическия живот в колежа, с един преподавател и с представители на ръководството. Ще получат и подробна информация относно реда за прием след 7. клас, учебната програма и възможностите за намаляване на таксата.

Подробна информация за Дните на отворените врати в колежа, останалите информационни срещи в страната и за приема в Американския колеж в София след 7. клас ще намерите в сайта на училището, раздел „Прием": https://www.acs.bg/bg/admissions/bulgarian-students-admission-after-grade-7/

Надяваме се да посрещнем и представители на медиите, които молим да се свържат предварително с Александър Томов '04, Директор Комуникации (a.tomov@acsbg.org), от когото могат да получат и допълнителна информация.

Американският колеж в София предоставя частно гимназиално образование на изключително високо ниво на 872 български и чуждестранни ученици. Колежът е утвърден от българското Министерство на образованието и науката, американската Асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA), както и напълно акредитиран от Международната бакалауреатска организация (IBO) и предлага взискателна академична програма и впечатляващо разнообразие от извънкласни дейности. Български кандидат-гимназисти могат да се явят на приемен изпит в 7. клас. Приемаме и ученици след 8. и 9. клас, които успешно преминат изпита по английски език ISEE. Българските зрелостници в Американския колеж получават българска и американска диплома. Приетите чуждестранни ученици участват в програма, изготвена да отговаря на международни стандарти и конкретни ученически нужди. В 11. клас чуждестранните ученици започват двугодишна подготовка по IB и получават американска диплома и IB диплома или сертификат. Колежът предлага стипендии и финансова помощ.