През декември: Литературни срещи и концерти в Галерия „Дарение Колекция Светлин Русев"

Общество
01.12.2015 | 16:43 ч.

Интересни срещи в Галерия „Дарение Колекция Светлин Русев" – Плевен очакват почитателите на художественото слово и през месец декември.

На 9 декември /сряда/ от  16.00 ч. от галерията канят на Музикално-поетична вечер "Завръщане към подвига". Организатори са  Международното творческо сдружение "Сцена на духовността" и читалище "Христо Ботев" - Плевен.Поводът е годишнината от Плевенската епопея. Входът ще бъде свободен.

В празничния за Плевен 10 декември в 16.30ч. ще се проведе литературно четене на тема "Плевен падна, ден велик", посветено на Освобождението на Плевен. Организатор е Съюзът на писателите в града.

По повод наближаващите коледни и новогодишни празници се подготвя  Музикално-поетична вечер „Коледа! Коледа!“. Неин организатор е Съюзът на писателите, а денят е 17 декември /четвъртък/ от 16.30 часа.

Програмата за месеца включва и Коледен концерт на ученици от школата по пиано на Милена Спасова. Музикалната среща е на 19 декември /събота/ от 11.00 часа.

На 22 декември /вторник/ в галерията ще бъде представена и новата книга на Вана Николова. Началото на литературната среща е от 16,30 часа, информира Мария Мескин, директор на галерията.