Предупредете старците! Измамници залъгват с обещания на улицата, отмъкват пари

Крими
13.08.2019 | 16:50 ч.

За поредна измама на възрастен човек, станала на улицата, съобщиха от МВР. Този път случаят е от Пловдив. В средата на юли близки на 78-годишен жител на областния град установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в два поредни дни и веднага потърсили помощ в полицията. При разследването  криминалистите събрали доказателства, че парите на възрастния мъж са отнети от 48-годишна жена от село Йоаким Груево. На 18 юли тя заговорила седналия на пейка трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става.

 

Без да се двоуми, мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до близък банкомат. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка. На следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, от където той изтеглил и й предал 3000 лева. Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име. При задържането й извършителката е направила самопризнания за стореното, възстановила е част от отнетата сума на потърпевшия.

 

С постановление на Районна прокуратура й е повдигнато обвинение, наложена е мярка “парична гаранция”. От МВР призовават хората да предупредят възрастните в семейството за схемата от различни обещания от непознати на улицата или обикалящи по къщите - за медицински услуги, увеличаване на пенсия, социални придобивки, евтини стоки и т.н., за да не се поддават. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати