Представители на Жени ГЕРБ от Плевен участват в национален форум

Общество
17.05.2015 | 14:17 ч.

Диана Данова, член на НИС, Даниела Гонкова, областен клубен ръководител, Десислава Панталеева, областен организационен секретар, и Вацка Хорозова, член на областния управителен съвет, участват от името на Жени ГЕРБ в политическата академия „Местни избори в условията на коалиция”. Националният форум на дамската структура се провежда в дните от 15 до днес в град Шумен със специален гост на събитието председателят на 43-ото народно събрание Цецка Цачева.

Срещата откри официално зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. На откриването присъстваха и Ирена Соколова, председател на Жени ГЕРБ, и представителят на Фондация “Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев, областният координатор на ПП ГЕРБ - Шумен Любомир Христов, информираха от партийната централа в Плевен.

ГЕРБ ще участва самостоятелно в предстоящите местни избори, за да можем ясно да заявим пред хората отговорността, която носим, е заявил в началото на Академията Цветанов. Той е допълнил, че жените са тези, които са много по-мъдри в семействата и в екипната работа. Успех на форума е пожелала и Ирена Соколова. Веднага след откриването е започнала и деловата работа с първа тема “Политика и местни избори” с лектор Цветан Цветанов.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва с презентация “Мотивиращо лидерство в осемпартиен парламент, или колко дяволи могат да танцуват на върха на една игла”. Тя е направила анализ на работата на Народното събрание в ситуация на коалиция: „Първата стъпка, която направихме, беше успешна, защото в страната вече има стабилност. Парламентът работи. Групата ни е силна и работи. Процесите в парламента са много динамични, ще стават още по-динамични с приближаването на местните избори. Очаквам и сложни ситуации, още повече, че в дневния ред на парламента влизат за разглеждане тежки законопроекти”.

Сред лекторите в Академията са още депутатът Делян Добрев, бившият главен секретар на МВР ген. Калин Георгиев, директорът на ДФ “Земеделие” Румен Порожанов и министърът на околната среда Ивелина Василева.