Празнично шествие премина по улиците на Плевен /ФОТОГАЛЕРИЯ/

Общество
15.05.2015 | 15:39 ч.

Празнично шествие с цветовете на националния трибагреник премина днес по централната градска улица на Плевен. Инициативата с участието на ученици от различни плевенски училища бе част от празничната програма за Деня на Плевен - 15 май.

 

Начело на шествието вървяха ученици с иконата на Свети Георги Победоносец, която малко преди това бе осветена в църквата „Св.Николай“.  В шествието се включиха плевенски свещеници, официални лица и гости, ученици, членове на клубовете на младите възрожденци. Част от участниците носеха бели, зелени и червени балони, които оформяха националния трибагреник. Тон на инициативата задаваше Общинският духов оркестър.

Шествието тръгна от площада пред ДКТ „Иван Радоев“, премина по централната пешеходна зона, като малко след началото към нея се присъединиха и ученици от дружествата „Млад възрожденец” с табели с имената на училищата, чиито възпитаници са. Крайната спирка бе площад „Възраждане”, където бе и официалната част от празника на Плевен.

Минути преди 11 часа - началният час на тържествения ритуал, в небето над Плевен полетяха стотиците балони в цветовете на националния флаг.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати