Поредица от инициативи в СУ „Хр. Смирненски” в Гулянци

Общество
08.12.2019 | 18:48 ч.

Изпъстрени със събития бяха изминалите дни за учениците, ръководството и колектива на СУ „Христо Смирненски” в град Гулянци, съобщи на сайта си общинската управа там.

Особено инициативни в организацията и провеждането на мероприятията бяха членовете на Клуб „Български младежки червен кръст”, който функционира от месец септември,

Младите ентусиасти зарадваха своите преподаватели със специална картичка за Деня на учителя.

През ноември отбелязаха Деня на толерантността, ангажирайки своите съученици в изработването на дърво с послания и тематични табла. Малки и големи изрязаха сърца-листа, в които записаха своето виждане за добро и толерантно отношение, и украсиха голите клони с тях. Сега дървото на толерантността краси фоайето и напомня на децата, че заедно, с внимание един към друг, могат да правят средата и отношенията по-красиви.

Учениците от Клуб БМЧК изготвиха и представиха пред съучениците си презентации във връзка с вредата от тютюнопушенето и по повод Международния ден за борба със СПИН. За 1 декември те организираха и акция в училището – раздаваха информационни брошури и материали.

Ръководството на училището организира посещение на кино за подрастващите на българския филм „Доза щастие”. Лентата развълнува младите хора и беше чудесен повод за дискусия по темата за вредата от наркотичните вещества.

„Инициативите в СУ „Хр. Смирненски” ще продължат и през следващите месеци - сподели директорът на училището Емилия Петрушева. – Защото учениците са ентусиазирани, чувстват се удовлетворени от своята ангажираност и полезност. Екипът на Клуб БМЧК, заедно с училищния лекар д-р Илона Петкова, ръководството, колектива и медиаторите – всички ние полагаме усилия да направим училището по-привлекателно за децата, да увличаме всички в инициативи и събития, които са интересни и полезни за тях, заедно отбелязваме празници и годишнини, акцентираме на традициите, отворени сме за новостите.”