Полицията проведе акция за противодействие на битовата престъпност в село Бъркач

Крими
13.02.2020 | 16:25 ч.

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност е проведена днес в община Долни Дъбник. В масираната акция, под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, участваха служители на ОДМВР – Плевен и РУ - Долни Дъбник.
В хода на операцията бяха изградени контролно-пропускателни пунктове на вход и изход на село Бъркач. За времето от 6 до 10:30 часа са проверени 11 адреса, автомобили и превозни средства с животинска тяга, както и 13 лица, в това число с две и повече висящи досъдебни производства, и лица, влияещи на оперативната обстановка и идентифицирани като проблемни в селото, съобщи Областната дирекция на вътрешните работи.
Извършена е проверка за незаконно добити дърва за огрев в имот, обитаван от 40-годишен. Констатирано е наличие на дърва за огрев без контролна горска марка и документи за законен произход. Взето е отношение от служители на ДГС. Съставени са два акта по Закона за горите.
В хода на акцията са проверени 15 моторни превозни средства. Съставени са актове и фишове за установени нарушения по Закона за движение по пътищата.
При провеждане на специализираната операция са задържани с полицейска мярка до 24 часа трима - 21-годишен, 16-годишен и 17-годишен като съпричастни към извършена кражба.

 

 
Печатни издания

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати