Полиция и знамена на Росенец. Ще се състои ли масовото къпане край сараите на Доган?

Общество
11.07.2020 | 09:35 ч.

Автобуси и леки коли са пристигнали в района на парк “Росенец”. Днес около 11 часа трябва да се състои масово ходене на плаж там.

В района се намира почивния комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, предаде “24 часа”.

Повод за инициативата е инцидентът, при който бившият министър на правосъдието Христо Иванов и двама представители на партията „Да, България“ не бяха допуснати до морския бряг от служители на НСО, които охраняват района.

 Парк „Росенец” буквално гъмжи от хора и полиция днес – в деня, когато е обявено масовото плажуване край летния сарай на Доган. Прави впечатление огромното струпване на автобуси с кърджалийска и търговишка регистрация и с надпис „случаен превоз”. Още в началото на парка те доставят хора с шапки ДПС, които вървят километри пеша, за да стигнат до отбивка, водеща до имота, свързан с почетния председател на партията Ахмед Доган.

  Малко преди разклона кордонът полицаи спряха Христо Иванов и привържениците му.  Целият път гъмжи от полиция. Взети са и мерки срещу коронавируса, като младежи раздават дезинфектанти и маски.

  Малко преди разклона кордонът полицаи спряха Христо Иванов и привържениците му.  Обявеният протест от Росенец ще се премести пред сградата на Общината  в Бургас, съобщи Иванов през камерите на телевизиите, които го следват от сутринта.