Полицията с мащабна акция срещу търговци на цигари в Плевенско

Общество
09.01.2015 | 12:28 ч.

Масови проверки в търговски обекти и частни домове за незаконна търговия с цигари без бандерол проведе полицията в Плевен. Мащабната акция за ограничаване на търговията и разпространението на тютюневи изделия с незаплатен акция обхвана територията на цялата Плевенска област. Иззети са общо 2278 къса цигари без бандерол и 3 кг. насипен тютюн.

На 8 януари в 10 часа е извършена проверка в търговски обект в село Пелишат. В полиетиленов плик са намерени 16 запечатани кутии с цигари без акцизен бандерол - 6 кутии с марка "Diva" и 10 кутии с марка "Palladium". 

В град Славяново при проверка на 56-годишен местен жител са намерени 2 кутии с цигари без бандерол с марка "Diva". Тютюневите изделия са доброволно предадени. Съставени са протоколи по ЗМВР.

При проверка в района на пазара в Плевен отново са установени улични търговци от село Буковлък. От 39-годишна е иззет плик с 500 гр. насипен тютюн. В 53-годишна е намерен плик с 400 гр. тютюн. В 37-годишна е открит плик, съдържащ 1.100 кг тютюн, а от 49-годишна са иззети 700 гр. тютюн насипан в плик. От 33-годишен е иззет плик с тютюн с общо тегло около 300 гр. Съставени са пет акта по Наредба № 14 на община Плевен. 
В 14 часа при проверка в къщата на 53-годишен в село Крушовене са намерени 9 кутии с цигари без бандерол от марка "Паладиум". Цигарите са иззети, предстои съставяне и на акт.

При претърсване на жилище в Никопол, обитавано от 41-годишен, са намерени 918 къса цигари неустановена марка без бандерол. По случая е образувано бързо полицейско производство

В кафене в Червен бряг са открити в найлонов плик още 30 кутии с цигари без бандерол - 20 кутии с марка "Turduoise" и 10 кутии с марка "Bohemi". В каравана за продажба на закуски в града в дамска чанта са намерени още 11 кутии с цигари "Turquaise". Уведомена е прокуратурата в Червен бряг.