Полицаи преследваха микробус с дърва по пътищата в Ловешко и Плевенско

Общество
11.01.2019 | 12:05 ч.

Полицаи преследваха микробус с бракониерски дърва по пътищата в Ловешко и Плевенско. Екшънът започнал в Угърчин и завършила в село Горни Дъбник, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

В град Угърчин полицаи извършват проверка на товарен автомобил "Пежо Боксер", с водач 48-годишен от същия град. Установяват, че мъжът  превозва около един кубик дървесина за огрев без контролна горска марка и без придружаващ ги превозен билет. Извикан е екип на Държавно горско стопанство в село Лесидрен за съставяне на акт и товарният автомобил е иззет.

При транспортиране на автомобила до град Луковит водачът прави опит да избяга и се отправя посока град Плевен. Последван от двамата служители с лек автомобил "Опел Астра",  собственост на ОД МВР - Ловеч, с включен светлинен и звуков сигнал. В преследването товарният автомобил прави ляв завой от ПП-3 и влиза в село Горни Дъбник. При опит да бъде спрян удря служебния автомобил като причинява ПТП с минимални материални щети по двата автомобила. Удря се във висок бордюр и спира. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Долни Дъбник при ОДМВР – Плевен. На нарушителя е съставен акт. На водачите са направени тестове за алкохол и пробите са отрицателни. Уведомен е разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати