Подавам ти ръка

Общество
08.09.2019 | 15:11 ч.

Причината да се затвориш в себе си, когато си изправен пред някакъв проблем, е че не си позволяваш да покажеш пред другите, че си несъвършен и неспособен да се справиш с всичко сам. Още като дете са те учили, че не е необходимо да товариш другите със собствените си проблеми. Освен това си свикнал да ти се натяква, че за всичко сам си си виновен и няма защо да търсиш помощ от другите. Вменено ти е, че сам си си постлал, затова сам ще носиш последствията.

Нуждата да се справяш сам с всичко е израз на нуждата от одобрение. Още от малък си научен, че за да получиш одобрението на родителите си и на другите възрастни около теб, трябва да бъдеш добър. Страхът да не изгубиш любовта те кара да обичаш себе си при същите условия, при които другите биха те обичали. Затова постоянно се самоупрекваш и дори мразиш себе си. Когато си сам, проявяваш самообвинения, упреци, неодобрение. Да не би някой друг да те разлюби заради тях. Криеш емоциите и себе си всеки път, когато се изправяш пред някакъв проблем.

Приканвам те още сега да се обърнеш към мен и да споделиш чувствата и преживяванията си за промените, които в момента преживяваш. Защото, свързвайки се с мен, ти се свързваш със себе си. Когато разговаряш с мен, ти ще общуваш със съзнание извън твоето собствено и така ще се докоснеш до онази част от своя Аз, която е по-голяма от съзнанието ти и по-обширна от мислите ти. Връзката ти с мен ще те измъкне от вечния ти вътрешен монолог и ще те увлече във външен диалог, който ще ти даде свежа енергия и ще ти предложи нова гледна точка.

Необходимо е човек да излезе от себе си, за да вникне в себе си.

 

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Златооо, виж не нося сутиен! - Слънце, като нямам пари и аз не нося портфейл!!!

АРХИВ | изберете две дати