Почина Кралицата на трилъра

Лайфстайл
01.02.2020 | 14:50 ч.

Американската писателка Мери Хигинс Кларк, известна като Кралицата на съспенса, почина на 92 години в Нейпълс, щата Флорида, предадоха световните информационни агенции.

Мери Хигинс Кларк е автор на над 50 книги в жанра трилър, повечето от които са бестселъри в САЩ и в Европа. Сред най-популярните ѝ романи са "Момиченцето на татко", "Къщата на спомените", "Някой дебне в нощта".

Мери Хигинс Кларк е родена на 24 декември 1927 г. в Ню Йорк. Тя пише от шестгодишна. Работи като телефонистка и стюардеса, но напуска работа, след като се омъжва за Уорън Кларк. Има пет деца. През 60-те години учи писане в Нюйоркския университет и започва да публикува разкази. Съпругът ѝ умира, когато тя е на 35 години. Мери Хигинс Кларк започва да издържа семейството си с писане, първоначално разкази и радиосценарии, а след това агентът ѝ я убеждава да се насочи към романите.

Книгите на Мери Хигинс Кларк са преведени на 35 езика. Първият ѝ бестселър "Къде са децата?" от 1975 г. е преиздаден 75 пъти. Много от сюжетите ѝ са от новините. Тя гледа съдебни процеси за убийства и обсъжда медицинската терминология с лекари. През 2000 г. издателството ѝ сключва с нея договор за 64 милиона долара за следващите ѝ пет книги. Тогава тя става най-високоплатената писателка в света.

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати