По-добра инфраструктура и нови работни места искат в област Плевен

Общество
02.04.2015 | 10:36 ч.

Остават още три дни до края на първия етап от Националната  кампания „Да създадем заедно България 2020“, който стартира на 16 март. Всеки, който желае да се включи в допитването и да изразите своето мнение може да попълни въпросника, който може да бъде изтеглен оттук: http://eufunds.bg/bg/oicnews/0/17 и да го изпрати на електронния адрес на Областен информационен център /ОИЦ/ – Плевен oic_pleven@abv.bg. До момента са открити приемни във всички 11 общини от областта, информираха от ОИЦ - Плевен. Гражданите от тези общини са имали възможност да заявят какво искат да променят в своето населено място или община с европейски средства за периода до 2020 г.

 

Предложенията на всички участници са събрани чрез специално разработена анкетна карта. Освен описание на своите виждания за развитие - своето или това на селото, града или общината, те задават и въпроси за общата политика на ЕС, за възможностите за финансиране на различни идеи, за развитието на селищата им и общините през следващите години до 2020 г. На откритите приемни повече от 200 граждани дадоха своето мнение в кои сфери приоритетно да се насочат средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Подобрена инфраструктура, нови работни места, помощ за микро и малки предприятия, възможности за трудова реализация на младите, повече и по-качествени социални услуги са сферите, в които най-често имаха предложения участниците.

Предстои обобщаване на резултатите и нов тур обиколки по общините, като този път срещите на експертите от ОИЦ - Плевен ще бъдат с потенциалните бенефициенти, които могат да реализират исканията и вижданията на гражданите. На тези срещи те ще получат повече информация за това по кои програми и процедури това може да се случи и как могат да бъдат удовлетворени исканията и вижданията на гражданите.

Следващият етап е планиран за края на април.

 
Печатни издания

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати