Плевенският депутат Васил Антонов участва в конференция на тема „Папа Франциск в България”

Общество
03.04.2019 | 15:03 ч.

Към мир, единство и обръщане към християнските ценности призова народният представител от „БСП за България” и зам.-председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека в 44-рото народно събрание Васил Антонов по време на провелата се днес конференция на тема „Папа Франциск в България”. Тя е организирана от Института за изследване на обществата и знанието при БАН и Атлантическия клуб в България.

Сред официалните гости бе посланикът на Аржентина в България Н. пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба, Апостолическият екзарх в България Н. в. пр. монсеньор Христо Пройков, извънредният и пълномощен посланик на Република България при Светия престол във Ватикана Богдан Паташев, заместник-председателят на БАН Васил Николов, директорът на Института за изследване на обществата и знанието при БАН проф. д.ф.н. Веселин Петров и председателят на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси.

​Васил Антонов подчерта в приветствието си, че форумът дава възможност да се коментира историческото събитие - посещението на Светия отец в страната ни, и оцени програмата като обхватна и съдържателна. На участниците в конференцията пожела успех и завърши с цитат от „Молитва за мир”.

​В първата част на конференцията представители на академичните институции у нас изнесоха доклади, а втората част бе Кръгла маса на тема „Дипломацията на папа Франциск”, в която участваха видни общественици и журналисти.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати