Плевенските борци със злато и сребро от международен турнир

Общество
10.11.2015 | 12:27 ч.

Три златни и два бронзови медала спечелиха борците на Плевен от 19-то издание на традиционния международен турнир „Пламен Боцев“, проведен през уикенда във Враца. За успеха на плевенчани съобщиха треньорите на СКБ „Изобор“ - Петър Антов и Момчил Сирашки.
На тепиха излязоха 204 класици от всички български клубове, с изключение на ЦСКА и „Локомотив“ Варна. Плевенският тим бе представен от общо десет състезатели, във възрастови групи момчета, кадети и юноши.

Николай Дзедзов стана шампион по безапелационен начин в категория до 42 кг. при момчетата. Наставникът Момчил Сирашки уточни, че борбите са били изключително тежки, тъй като в групата са присъствали най-силните състезатели от официалните държавни първенства.
Със златен медал при 47 кг. при момчетата се окичи Цветан Сирашки, който също демонстрира класа и умение да преодолява трудни съперници.
Злато от борбите в категория до 54 кг. при кадетите спечели Ивко Илиев, който е национален първенец от две години. Тази категория също бе много оспорвана и нова за Илиев, който е с по-ниско лично тегло.
Бронзови медали завоюваха Вили Цветанов при кадетите и Красимир Иванов при юношите.

"Доволни сме от представянето, видяхме какво е нивото на състезателите и какво трябва още да се прави. Турнирът във Враца традиционно е много силен и се смята, че е генерална репетиция преди Републиканското първенство. Нещата са позитивни за нас", коментира треньорът Момчил Сирашки.
Плевенските борци продължават подготовката за предстоящия държавен шампионат. Очаква се Ивко Илиев да участва на Световно и Европейско първенство за кадети.