Плевенската УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ получи като дарение модерен анестезиологичен апарат

COVID-19
21.04.2020 | 14:15 ч.

Плевенската болница УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ вече разполага с нов модерен анестезиологичен апарат, който може да се използва като респиратор при лечението на пациенти, съобщиха от пресцентъра на дарителя. Респираторът е дарен от един от лидерите в циментовата индустрия в България - TITAN “Златна Панега Цимент“ АД с цел подкрепа на медиците в борбата им с COVID-19.

„Огромна смелост и голямо сърце са нужни да бъдеш на първа линия в борбата с COVID-19. Чрез дарението бихме искали да изкажем огромната си благодарност към всеотдайността на медиците и служителите на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ и да подкрепим усилията им в условията на коронавирус епидемията“, каза Адамантиос Францис, изпълнителен директор на TITAN „Златна Панега Цимент“ АД.

Към момента по официални данни от „ЕСРИ България“ диагностицираните с COVID-19 в Плевен са 37. Новият апарат ще бъде разположен в отделението за лечение на пациенти с коронавирус и може да се използва както с анестезиологична насоченост, така и като респиратор за пациенти с дихателни проблеми и белодробни заболявания.

„Благодарни сме за дарението, което идва навреме.  Апаратът ще улесни работата на колегите в борбата с COVID-19 и си пожелаваме от болницата да излизат само оздравели пациенти“, сподели доц. д-р Цветан Луканов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.

Групата ТИТАН е световен лидер в производството на цимент с над 115 години опит в индустрията, ръководещ над 40 компании и притежаващ общо 14 циментови завода с Различни локации - Гърция, Югоизточна Европа, САЩ, Южна Америка и Източното Средиземноморие.

„Златна Панега Цимент” АД е част от семейството на Групата ТИТАН и е един от основните производители на качествен цимент в България. Компанията има бетоновив ъзли в четири града и съвместно с други компании разполага с 12 кариери за добив на пясък, чакъл и трошен камък.