Плевенска културна делегация посети Русия

Общество
08.08.2015 | 11:14 ч.

Международна писателска среща ще се проведе в България от 17 до 23 август под патронажа на кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска. Това научихме от Стефан Моллов, председател на  Международното творческо Сдружение „Сцена на духовността”Плевен. От 7 до 14 юни представители на Сдружението посетиха подмосковския град Воскресенск. Писателите Валентина Атанасова, Лъчезар Стаменов, Катя Николова и председателят на читалище „Неофит Рилски - 1872” в град Тръстеник Силвия Диянова, както и Стефан Моллов, взеха участие в Третата международна писателска среща „Братство”, организирана от воскресенската писателска организация ЛИТО „Радуга” с председател Леонид Дудин.

 

 

Срещата е започнала с официален прием в сградата на Търговско-промишлената палата от ръководителя на областната администрация на Воскресенския район Генадий Пестов. Сред присъстващите са били Николай Козлов - зам.-председател на Съвета на депутатите на Воскресенския районен съвет, Олга Шилкина - началник на отдел „Култура”, Денис Минаев - директор на издателство „Серебро слов” и Елена Агапова - директор на воскресенската типография.Чуха се добри думи и от двете страни. Генадий Пестов е определил поредната писателска среща като важно и знаково събитие. „В условията на усложнена международна обстановка посещението на културна делегация от братска славянска страна е хубав знак, особено в навечерието на Деня на Русия и на Воскресенския район”. От българска страна са били връчени официални подаръци на ръководителите на града и района от името на ръководството на община Долна Митрополия и кмета Поля Цоновска.

 

Посещението на плевенската група е включвало поредица от срещи, както и участие в празничните прояви за Деня на Русия, Воскресенск и Воскресенския район. В Централната районна библиотека на Воскресенск са представени и три книжки със стихове за деца: „Стихове и картинки за момчето Димка”книжка от Олга Новикова в превод на български от Валентина Атанасова; „За децата и за животните” от Людмила Чебишева и „Моите любими малчугани” от Марина Золотова. Сред гостите отново са били издателите Денис Минаев и Елена Агапова. Приятна изненада е било присъствието на Александър Квардаков - кмет на град Воскресенск. Членовете на българската делегация са използвали възможността да му връчат подаръци и приветствия от кмета на община Долна Митрополия. От своя страна кметът на Воскресенск е отвърнал с думи на благодарност и надежда за продължаване на установилата се хубава традиция.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати