Плевенчанката Ивет Горанова донесе трето злато за България в Минск, прибира се днес

Спорт
01.07.2019 | 15:28 ч.

19-годишната плевенчанка Ивет Горанова донесе трето злато за родината си от Европейските игри в Минск. Във финалния двубой на турнира по карате в категория до 55 кг тя победи Анджелика Терлюга (Украйна), лидерка в световната ранглиста и еврошампионка, с 4:3. Така Ивет увеличи актива си с 4:1 победи срещу именитата си съперничка.

Горанова е бронзова медалистка от световно и европейско първенство.

България приключи игрите с 18 отличия - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. И завърши на 16-о място в класирането по медали. Лидер е Русия с общо 109 медала (44-23-42).

Ивет Горанова се прибира в България днес, 1 юли, с полет през Виена.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати