Плевенчани с нова възможност да подкрепят подписката за по-строги наказания за нарушителите на пътя (обновена)

Общество
30.06.2020 | 08:03 ч.

Днес, 30 юни, "Часът на правдата - в памет на Милен Цветков" организира нов ден за подписка - за тези, които не успяха да дойдат предния път, за да подкрепят инициативата със своя подпис.

„Имаме нужда от вашите подписи и по този начин вашата подкрепа, за да ги внесем в Министерски съвет и при Главния прокурор Иван Гешев. Целта ни е промени в закона с оглед въвеждането на по-строги наказания за хората, причинили телесна повреда или смърт след употреба на алкохол и наркотични вещества, и ефективни присъди. Нека се обединим, за да постигнем безопасност за всички нас на пътя!”, пишат организаторите на инициативата.

Поводът за нея е катастрофата, причинена от дрогиран шофьор, в която загина известният тв водещ Милен Цветков. А причината са многото жертви и пострадали по пътищата на страната. Подписка беше проведена на 5 юни в няколко града, включително и Плевен.

Днес, 30 юни, желаещите плевенчани могат да се подпишат в подкрепа на инициативата от 9:30 до 18:00 часа на пункта пред Централ Мол Плевен.

Припомняме, че днес е Националният ден за безопасност на движението по пътищата - 29 юни. Община Плевен ще го  отбележи с провеждане на информационна и образователна кампания. Събитието ще се проведе в Градската градина от 18.00 часа. 

 

 

 

 

Още по темата

Коментирай