Плевен: Здравен център подарява на децата „Седмица на отворените врати”

Общество
05.08.2019 | 11:46 ч.

По повод 15 септември - първия учебен ден, сектор „Детски грижи“ в МЦ КИРМ – Плевен, подарява на децата „Седмица на отворените врати”. Инициативата ще бъде в дните от 9 до 13 септември и по време на нея специалисти от Центъра ще дават безплатни консултации на деца до 18-годишна възраст, ще се правят и безплатни изследвания. „Преди да удари първият училищен звънец, нека се погрижим за детското здраве! Краят на лятото настъпва с месец септември, училищният звънец събира своите ученици, а още по-малките се завръщат в детските градини. Време на застудяване, престой в затворени помещения и предстоящата ежегодна грипна епидемия“, написаха от Центъра..

Безплатни консултации ще дават специалистите:

д-р Павлина Петрова - специалист по детски болести и неонатология;

доц. д-р Емилияна Конова, д.м. – специалист клинична имунология;

д-р Светла Блажева - специалист клинична имунология;

д-р Светлана Пачкова – специалист микробиология и вирусология;

д-р Валентина Петкова – специалист клинична лаборатория;

доц. д-р Анелия Рангелова – психолог.

Безплатните изследвания са на хуморален имунитет: общи серумни имуноглобулини – IgG, IgA, IgM. Допълнителни изследвания: клетъчен имунитет, ПКК, СУЕ, биохимия, микробиологични посявки на урина, носен и гърлен секрет – с 20% отстъпка.

Консултациите и изследванията ще се извършват след записване на тел. 064 804 790 или на място в МЦ КИРМ, бул. „Скобелев 20“, по предварително изготвен график, съобщават от здравното заведение. Целта на седмицата на отворените врати е да оценим здравния статус на децата – особено често боледуващите, и чрез подходящи съвети и имунопрофилактика, да ги подготвим за предстоящия есенен сезон и неизбежната грипна епидемия.