Плевен: Затвор за мъж, блудствал с малолетна

Общество
11.11.2015 | 14:22 ч.

3 години и 8 месеца затвор за мъж, блудствал с малолетно момиче, постанови Окръжният съд на Плевен. Подсъдимият Я.Б. е български гражданин, неженен, с незавършено начално образование, осъждан.

Съдът призна Я.Б. за виновен в това, че през периода от  23 април 2015 до 24/25 април 2015 г. в с. Д., общ. Б., област Плевен при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е извършил поредица действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на ненавършило 14 години момиче. За извършеното деяние Я. Б. е осъден първоначално на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода, като в последствие присъдата е намалена на 3 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим. При излежаването й ще бъде зачетено и времето, през което подсъдимият е бил задържан в ареста, считано от 27 април до 5 май 2015 година, се посочва в съдебното решение. От него става ясно още, че деловодните разноски по делото са в размер на 594,64 лева и те трябва да бъдат изплатени от подсъдимия.

Присъдата на Окръжен съд – Плевен може да се обжалва и протестира в предвидени от закона 15-дневен срок пред великотърновския Апелативен съд.